Смачний манник гарного кольору готую з гарбузом. Саме цей рецепт пройшов перевірку роками, а манник виходить легким, пористим і смачним, з приємним ароматом цитрусових.
Запікаю 200 г м’якоті гарбуза, подрібнюю на пюре. 1 склянку манної крупи заливаю склянкою кефіру, залишаю на 30 хв., щоб розбухла. 2 яйця збиваю зі 100 г цукру, дрібкою ваніліну та 0,5 чайної ложки солі. Додаю м’якоть гарбуза до манки, туди натираю цедру 1 апельсина. Додаю в гарбузове тісто 0,5 чайної ложки розпушувача та яєчну масу, перемішую. Форму для випічки змащую вершковим маслом і посипаю манкою. Викладаю тісто.
Випікаю в розігрітій до 180 градусів духовці до сухого сірника — приблизно 55 хв.
Юлія КУЧЕР. м. Жмеринка.