Несолодкі сирні бублички — м’які, ароматні та слоїсті.
- 250 г кисломолочного сиру (будь-якої жирності)
- 150 г твердого сиру
- 1 чайна ложка цукру
- 1 чайна ложка солі
- 100 мл молока
- 30 мл олії
- 1 велике яйце
- 300—330 г борошна
- 1 чайна ложка розпушувача
- мак, кунжут (для посипання)
Оскільки тісто швидко замішується, відразу увімкнути духовку на 180 градусів. До кисломолочного сиру додати цукор і сіль. Влити молоко та олію. Яйце збовтати виделкою (відкласти 2 столові ложки для змащування). Добре все перетерти блендером (або двічі пропустити сир через м’ясорубку, потім з’єднати з продуктами). Натерти в сирну масу твердий сир на середній тертушці (якщо солоний, кількість солі, що додається, зменшити), перемішати.
Окремо з’єднати борошно та розпушувач (його можна замінити на 0,5 чайної ложки гашеної соди, додавши відразу до кисломолочного сиру). За кілька прийомів просіяти борошно, замісити тісто спочатку ложкою, а потім зібрати в грудку руками. Тісто виходить м’яким і не липне до рук, щільніше, ніж на сирники. Стіл присипати борошном. Розкачати тісто 0,7—1 см завтовшки. Воно ще підніметься в духовці.
Склянкою (близько 7 см) вирізати кружечки. Серединку вирізати пробкою (наприклад, від пластикової пляшки). Викласти кружечки на застелене пергаментом деко. Змастити яйцем, присипати маком та кунжутом. Випікати приблизно 20—25 хв. Виходить 24 бублика.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.