Ці смачні трикутники готуються на сковороді — просто та швидко. За смаком нагадують хачапурі. З цієї кількості продуктів виходить 16 трикутників.
- 180 г твердого сиру
- 180 г кисломолочного сиру (від 9%)
- 400—450 г борошна
- 200 мл кефіру (жирність не має значення)
- 2 яйця
- невеликий пучечок кропу (петрушки, кінзи)
- 1 чайна ложка солі
- 1 чайна ложка соди
- олія (для смаження)
Сир, яйця та кефір заздалегідь дістати з холодильника, щоб були кімнатної температури. Так трикутники вийдуть пишнішими. Пропустити кисломолочний сир через м’ясорубку. Додати твердий сир, натертий на дрібній тертушці. Додати яйця, влити кефір. Добре перемішати. Зелень дуже дрібно нарізати. Додати в сирну масу. Поступово всипати борошно з содою і сіллю. Замісити тісто. Воно виходить м’яким і злегка липне до рук (як на сирники). Стіл присипати борошном. Тісто розділити на 2 частини (для зручності).
Тісто, качалку і руки присипати борошном. З однієї частини тіста розкачати коло 1—1,5 см завтовшки (при смаженні трикутники ще піднімуться). Розрізати на 8 трикутників. Викласти на сковороду з розігрітою олією. Обсмажувати з обох боків до золотавої скоринки (приблизно по 3—4 хв.). Аналогічно посмажити другу частину тіста. Готові трикутники викласти на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.