Перевага приготування яблучного варення в пакеті для запікання – його не потрібно розмішувати. Воно не пригоряє і рівномірно пропікається.
На 1 кг очищених від серединки яблук беру 0,5 кг цукру. Ріжу невеликими кубиками. Викладаю в пакет. Всипаю цукор, струшую яблука в пакеті. Пакет зав’язую (якщо боїтеся, що лопне, зробіть кілька проколів). Викладаю пакет на деко. Ставлю в духовку та запікаю 1 год. при температурі 180–200 градусів. Яблука стануть прозорими. Деко виймаю з духовки. Розв’язую пакет і відразу перекладаю варення в стерилізовані банки. Закриваю під ключ і перевертаю. Зберігаю в прохолодному місці.
Олеся ОЛІЙНИК. м. Васильків.