Це домашнє морозиво – справжнє свято родом із дитинства! Ніжне, кремоподібне, в міру солодке. До того ж без шкідливих добавок. Та й готувати його просто.
- 300 мл жирних вершків (не менше 30%)
- 125 мл молока
- 3 жовтки
- 100 г цукру
- дрібка ваніліну
У невеликій каструльці з’єднати жовтки, цукор і ванілін. Влити молоко. Все перемішати віночком, щоб цукор почав розчинятися. Поставити каструльку з масою на водяну баню (для цього налити воду у велику каструлю, довести до кипіння, поставити зверху каструльку з жовтковою масою, щоб вона торкалася дном окропу). Постійно помішуючи, варити на повільному вогні до загусання (близько 15 хв.). Щойно помітите, що маса почала густішати, відразу знімайте з водяної бані – вийде заварний крем, по консистенції, як згущене молоко. Дати крему повністю охолонути. Збити вершки до пишності, щоб вони вийшли, як щільний крем. Але не перебийте, бо в результаті отримаєте масло та сироватку. В охолоджений заварний крем ввести збиті вершки.
Віночком або на найнижчих оборотах міксером з’єднати все до однорідності (недовго, лише до гладкості). Перекласти заготовку в придатний для заморожування посуд, накрити кришкою та поставити в морозилку. Кожні 30 хв. діставати та перемішувати морозиво ложкою (зробити так 3–4 рази), щоб в ньому не було кришталиків льоду. Тримати в морозилці близько 4 год. Домашнє морозиво пломбір готове!
Із зазначених інгредієнтів у вас вийде трохи менше 600 г домашнього пломбіру. Це базовий рецепт, а далі можете експериментувати, додаючи ті чи інші компоненти: горіхи, рубаний шоколад, цукати, свіжі ягоди…
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.