Цікавий салат до шашликів з сирих кабачків з плавленим сиром. Головне — брати молоденький кабачок.
- Середній кабачок
- 1 плавлений сирок
- 3 зубчики часнику
- трохи свіжого кропу
- 3 столові ложки майонезу
- 0,5 чайної ложки прованських трав
- сіль і чорний мелений перець (за смаком)
Порізати кабачок на кубики приблизно 1 см. Скласти в миску і залити окропом на 1 хв., потім гарячу воду злити і обдати кабачки холодною водою, щоб зупинити процес варіння. Кабачки викласти на сито, щоб стекла вода. Подрібнити кріп і часник. Скласти кабачки в глибоку миску. Додати сіль, перець, прованські трави, кріп і часник. Натерти на середній тертушці сирок, викласти до кабачків. Заправити салат майонезом і добре перемішати.
Катерина ГАЛИЧ. м. Хмельницький.