Дуже ніжні й смачні рибні зрази з яскравою начинкою з варених яєць, зеленої цибулі та сиру, який під час смаження апетитно розплавиться.
Фарш:
- 600 г філе білої риби
- 50 г батона
- молоко
- 1 яйце
- сіль (за смаком)
- панірувальні сухарі
- чорний мелений перець (за смаком)
Начинка:
- 120 г твердого сиру
- 3 зварені круто яйця
- 1 пучечок зеленої цибулі
- олія (для смаження)
Для начинки яйця та сир крупно натерти на тертушці. Цибулю дрібно нарізати. Посолити, поперчити, перемішати.
Фарш перекрутити двічі із замоченим у молоці та віджатим батоном. Додати яйце, сіль, перець. Усе добре перемішати. Розділити фарш на 10 частин. Зробити плескачі й у центр кожного покласти по 1 чайній ложці начинки. Сформувати котлети та запанірувати в сухарях (дуже смачно, якщо використовувати паніровку з підсушеного батона: скоринку зрізати, а м’якуш натерти на дрібній тертушці — виходить більш хрустка скоринка). На сковороді сильно розігріти олію. Викласти зрази, смажити приблизно 4—5 хв. Перевернути, смажити ще 4—5 хв. Потім вогонь зменшити до мінімуму, накрити кришкою, довести до готовності ще протягом 5 хв.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.