Смачна альтернатива — чебуреки злаваша. Ніякої зайвої роботи з тістом. Уже через 15 хвилин зашкварчать на сковороді хрусткі пів місяці — соковиті й з підсмаженою скоринкою.
- Упаковка лаваша (220 г)
- 1 яйце
- 350—400 г фаршу
- 1 велика цибулина
- трохи зелені
- 3—5 столових ложок води
- 0,5 чайної ложки солі
- чорний мелений перець
- олія (для смаження)
Для начинки змішати фарш із дрібно натертою цибулею, рубаною зеленню, сіллю й перцем. По ложці додати воду, вимішуючи, щоб фарш набув м’якої консистенції. Вирізати за допомогою блюдця 8 коржів (діаметром близько 20 см). Робити це зручно не ножем, а ножицями. Змастити збитим яйцем краї (з внутрішнього боку), щоб чебуреки зліпилися. Викласти на лаваш столову ложку начинки, розподілити не товстим шаром, відступаючи від краю на 1 см. Скласти навпіл, як вареники, і заліпити краї.
Розігріти в сковороді олію. Викласти чебуреки й смажити по 4 хв. з обох боків на вогні нижче середнього. За цей час фарш добре просмажиться.
Порада: не варто відразу ліпити всю партію чебуреків. Зробіть спочатку стільки, скільки поміститься на вашій сковороді. А потім ліпіть інші. Інакше, полежавши, лаваш може тріснути.
Подавати ці ситні й апетитні пиріжечки найкраще відразу. Полежавши, чебуреки стають уже не такими хрусткими.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.