Пшоняну кашу, що залишилася після вчорашньої вечері, можна перетворити на зовсім нову, ароматну й смачну страву — сонячну запіканку з курагою. До речі, особливо вам має сподобатися сметанна заливка з ароматом ванілі, яка в процесі запікання перетворюється на чудовий крем.
Запіканка:
- 500 г готової пшоняної каші
- 100 г кураги
- 2 столові ложки вершкового масла
- 3 яйця
- 50 г сметани
- 50—70 г цукру
- дрібка ваніліну
Сметанна заливка:
- 200 г сметани
- 3 столові ложки цукру
- дрібка ваніліну
Покласти в кашу розм’якшене вершкове масло й перемішати, щоб рівномірно розподілилося. Курагу вимити й залити окропом. Якщо надто суха, то тримати в окропі 15—20 хв., до розм’якшення. Подрібнити (зручніше це робити ножицями) і додати до каші. В іншій мисці збити міксером яйця із цукром, сметаною й ваніліном. Вилити яєчну суміш у миску із пшоняною кашею. Усе перемішати. Форму (діаметром приблизно 20—22 см) щедро змастити вершковим маслом, притрусити сухарями. Підготовлену масу перекласти у форму. Верх розрівняти. Для заливки змішати сметану із цукром і ваніллю. Вилити на запіканку.
Поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 50 хв. Розрізати на порції, коли трохи охолоне.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.