Наші магазини просто переповнені всілякими солодощами. Однак всі ми знаємо, що надмірне вживання цукру шкідливе для організму. Тож побалувати себе і рідних можна корисними смаколиками власного виробництва — шоколадними цукерками з фініків із вівсяними пластівцями.
200 г фініків обдати окропом і замочити в теплій воді на 10 хв., щоб позбутися шкідливих речовин, якими обробляють сухофрукти під час заготовки. 3 столові ложки кокосової стружки обсмажити на сухій сковороді до золотистого кольору, постійно помішуючи (обережно, вона дуже швидко пригоряє!). У процесі обсмажування посилюються смакові та ароматичні властивості кокоса. Кокосову стружку можна купити в магазині у відділах зі спеціями (пакетик 40 г — близько 12 грн) або на ринку у торговців сухофруктами. 4 столові ложки вівсяних пластівців обсмажити до золотавості. Дати охолонути, прокрутити на м’ясорубці 2–3 рази до дуже дрібного стану. До отриманого вівсяного борошна додати очищені від кісточок і перекручені на м’ясорубці фініки, 2 столові ложки какао-порошку, кокосову стружку. Всю масу перекрутити на м’ясорубці з дрібними отворами до однорідності. Скачати кульки (маса дуже густа, ліпиться добре). Обкачати в какао, кокосовій стружці або подрібнених горішках. Залишити в холодильнику на 2–3 год.
Ці цукерки нададуть сили, покращать настрій і жодним чином не позначаться на вашій фігурі. Головне — знайте міру.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.