Оладки виходять з яскраво вираженим банановим смаком і ароматом, м’які та апетитно рум’яні.
Тісто:
200 г бананів (вага без шкірочки)
250 мл ряжанки (або кефіру)
300 г борошна
2 невеликих яйця
1,5 столові ложки цукру
0,5 чайної ложки соди
чверть чайної ложки солі
олія (для смаження).
Можна готувати на кефірі, але з ряжанкою вийде особливо ароматно. Щоб оладки вийшли пишними, всі продукти обов’язково повинні бути кімнатної температури, а ряжанка — трохи теплою (можна дістати все необхідне з холодильника ввечері та залишити на столі до ранку). Ідеальні банани для оладок — добре дозрілі, ароматні й солодкі. В окремому посуді з’єднати борошно з содою та сіллю. Все ретельно перемішати, щоб сода та сіль рівномірно розподілилися по борошну. Товкачиком для картоплі добре розім’яти бананову м’якоть на пюре. Додати яйця та цукор. До речі, якщо банани дуже солодкі, цукор можна не додавати. Перемішати і влити ряжанку (кефір). Всипати борошняну суміш. Швидко перемішати, щоб не було грудочок, і відразу приступати до приготування. За консистенцією тісто виходить доволі густим, в’язким і не розтікається. Якщо у вас воно рідкувате, додайте ще борошна. У сковороді розігріти олію. Викладати по столовій ложці оладок. Смажити на середньому вогні під кришкою близько 4 хв. Коли оладки покриються дірочками і збільшаться в об’ємі, можна перевертати. Смажити з іншого боку також під кришкою 3–4 хв. Сильний вогонь не робіть, інакше скоринка швидко зарум’яниться, а всередині оладки погано пропечуться.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.