"Затірка" по-старовинному - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

“Затірка” по-старовинному

12 Листопада, 2020
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
“Затірка” по-старовинному
0
Поділилося
4k
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Смачний домашній суп за стародавнім українським рецептом. Страва виходить ситною, насиченою, густою та дуже апетитною. Для приготування супу використовується так звана «затірка» — суміш із яйця й борошна.

Тісто не замішують, а розтирають руками борошняні кульки розміром з горошину або квасолину, звідси й назва. Готували таку просто на воді (замість галушок), молоці (як каша) або м’ясному бульйоні (суп). Їли її й окремо, заправляючи олією або вершковим маслом, чи засмажкою із сала й цибулі. 3атірка, як і схожі за простотою приготування галушки, була в Україні повсякденною стравою. У наші дні її готують уже не так часто.

Давайте спробуємо!

Затірка:

6—7 столових ложок борошна
1 яйце
2 столові ложки води

Для супу:

100—200 г курки
4—5 середніх картоплин
середня цибулина
середня морквина
1 яйце
невеликий лавровий листок
сіль
3—4 горошини чорного перцю
олія (для смаження)
шматочок вершкового масла

Курку відварити до готовності в 1,5 л підсоленої води, потім м’ясо вийняти. Для затірки в ємність вбити яйце, додати 2 столові ложки води, трохи збовтати. В іншу ємність насипати борошно. Занурити руки в яйце. Потім у борошно.

Енергійно перетерти руками над тарілкою. У тарілку повинні сипатися невеликі борошняні шматочки. Продовжувати таким чином, доки закінчиться яєчна маса. Викласти готову затірку в друшляк, трохи потрясти, щоб зсипалося зайве борошно.

Цибулю дрібно нарізати. Моркву натерти на великій тертушці. Цибулю обсмажити на олії до прозорості. Окремо обсмажити до м’якості моркву. Картоплю нарізати кубиками. Бульйон довести до кипіння, покласти лавровий листок, перець. Додати картоплю, варити до напівготовності. Викласти обсмажену моркву із цибулею. Додати затірку, варити 10 хв. (шматочки повинні добре збільшитися в розмірі). Друге яйце трохи збити.

Помішуючи суп, поступово влити яйце в каструлю. Проварити 2 хв., вимкнути вогонь. Додати вершкове масло й нарізане дрібними шматочками м’ясо.

Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.

Попередня публікація

Маєте проблеми з серцем? Посадіть глід

Наступна публікація

Пенсійне забезпечення: нарахування та перерахунок пенсій

Схожі публікації

Печиво «Цитринка»
Кухонні університети

Печиво «Цитринка»

23 Травня, 2025
Піца без дріжджів
Кухонні університети

Піца без дріжджів

22 Травня, 2025
Цілющий салат з кропивою
Кухонні університети

Цілющий салат з кропивою

21 Травня, 2025
Молода капуста, запечена з йогуртовим соусом: рецепт від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Молода капуста, запечена з йогуртовим соусом: рецепт від Євгена Клопотенка

20 Травня, 2025
Голубці: рецепт від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Голубці: рецепт від Євгена Клопотенка

19 Травня, 2025
Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка

16 Травня, 2025
Наступна публікація
Пенсійне забезпечення: нарахування та перерахунок пенсій

Пенсійне забезпечення: нарахування та перерахунок пенсій

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Печиво «Цитринка»

Печиво «Цитринка»

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Печиво «Цитринка»

Печиво «Цитринка»

23 Травня, 2025
Чому жовтіє квасоля?

Чому жовтіє квасоля?

23 Травня, 2025
Заклало вуха: коли варто турбуватися

Заклало вуха: коли варто турбуватися

23 Травня, 2025
Як укласти договір про найм житла ВПО

Як укласти договір про найм житла ВПО

23 Травня, 2025

Останні публікації

Печиво «Цитринка»

Печиво «Цитринка»

23 Травня, 2025
Чому жовтіє квасоля?

Чому жовтіє квасоля?

23 Травня, 2025
Заклало вуха: коли варто турбуватися

Заклало вуха: коли варто турбуватися

23 Травня, 2025
Як укласти договір про найм житла ВПО

Як укласти договір про найм житла ВПО

23 Травня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти