Редиска знаменує прихід весни в наше кулінарне меню, адже з’являється раніше від інших коренеплодів, та вона швидко відходить, поступаючись місцем молодим огірочкам. Мабуть, саме тому салати з редискою справді найбільш весняні. Поки сезон у розпалі, пропонуємо приготувати легкі хрусткі салати.
З КУРКОЮ
* Пучок редиски (8-10 шт.)
* 2-3 свіжих огірки
* 200 г курячого філе
* пучок зеленої цибулі
* 4 варених яйця
* по 2 столові ложки сметани та майонезу
* чайна ложка гірчиці в зернах
* сіль, чорний мелений перець
Філе відварити в підсоленій воді або запекти в духовці, остудити, розібрати на волокна. Редис і огірки нарізати соломкою. Яйця – кубиками. Цибулю порубати. Для заправки змішати сметану, майонез, гірчицю, посолити, поперчити. З’єднати всі інгредієнти салату, перемішати й заправити соусом.
З ТЕРТОЇ РЕДИСКИ
* 12 редисок
* 2 варених яйця
* по 100 г твердого сиру та консервованого горошку
* огірок
* невеликий пучок кропу
* майонез
* сіль
Редис, огірок, сир і яйця крупно натерти. Зелень порубати. Змішати всі інгредієнти, посолити, заправити майонезом.
З СИРОМ
* 8 редисок
* пучок руколи
* 50 г сиру
* по 2 столові ложки лимонного соку та смаженого насіння соняшника
* 3 столові ложки олії
* по дрібці солі та цукру
Редис нарізати кружечками. Руколу крупно порізати. Додати сир. Олію змішати з лимонним соком, сіллю та цукром. Заправити салат, перемішати, притрусити насінням.
Діана ШЕПЕЛЬ.