Естрагон у кулінарії - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети Домашній технолог

Естрагон у кулінарії

16 Квітня, 2018
in Домашній технолог, Кухонні університети
0
Естрагон у кулінарії
0
Поділилося
93
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Ця рослина, яку ще називають тургун, тархун, острогін, – родич добре знайомого всім полину. Вирощують її заради молодих запашних листків та суцвіть.

Свіжими їх використовують як приправу до салатів, м’ясних страв, супів та борщів, соусів, сиру і масла, при засолюванні та консервуванні овочів та грибів. Із тархуном готують страви з рису, печериць, квасолі. Зеленню можна натирати м’ясо та птицю. Свіжу кладуть у страви перед споживанням, суху – у кінці приготування. З естрагоном виготовляють ароматизовані оцет, напої, гірчицю.

Листя багате на ефірні олії, має гострий смак, містить аскорбінову кислоту, рутин, каротин, смоли, фітонциди. У дієтичному харчуванні тархун рекомендують для поліпшення апетиту та обміну речовин, нормалізації кислотності шлункового соку, посилення травлення, при атеросклерозі та ущільненні стінок судин, як легкий сечогінний засіб. Естрагон поліпшує дихання, діє як тонізуючий та освіжаючий засіб. Але протипоказаний під час вагітності.

Зрізують зелень не раніше, ніж пагони виростуть до 20 см. Урожай із дорослих рослин можна збирати 3-4 рази на сезон.

Лідія ГЕРАЩЕНКО.

Попередня публікація

Весняна спека

Наступна публікація

Чому очі сльозяться

Схожі публікації

Цукати натуральні й ароматні
Рецепти страв

Цукати натуральні й ароматні

23 Листопада, 2025
Карпатська грибна юшка
Рецепти страв

Карпатська грибна юшка

23 Листопада, 2025
Яблучний пиріг
Рецепти страв

Яблучний пиріг

7 Листопада, 2025
Ліниві голубці
Кухонні університети

Ліниві голубці

16 Жовтня, 2025
Кабачкові оладки з фаршем
Кухонні університети

Кабачкові оладки з фаршем

7 Серпня, 2025
Хрумкі огірочки: рецепт, який передається з покоління в покоління
Кухонні університети

Хрумкі огірочки: рецепт, який передається з покоління в покоління

4 Серпня, 2025
Наступна публікація
Чому очі сльозяться

Чому очі сльозяться

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Тую на зиму підв’яжіть

Тую на зиму підв’яжіть

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Тую на зиму підв’яжіть

Тую на зиму підв’яжіть

26 Листопада, 2025
Коли заповіт можна визнати недійсним

Коли заповіт можна визнати недійсним

26 Листопада, 2025
Осінні живці краще приживаються

Осінні живці краще приживаються

25 Листопада, 2025
Готуємо вазони до відпочинку

Готуємо вазони до відпочинку

25 Листопада, 2025

Останні публікації

Тую на зиму підв’яжіть

Тую на зиму підв’яжіть

26 Листопада, 2025
Коли заповіт можна визнати недійсним

Коли заповіт можна визнати недійсним

26 Листопада, 2025
Осінні живці краще приживаються

Осінні живці краще приживаються

25 Листопада, 2025
Готуємо вазони до відпочинку

Готуємо вазони до відпочинку

25 Листопада, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти