Купуючи заморожену рибу, передусім треба звертати увагу на її зовнішній вигляд, — радить менеджер із продажу Тетяна ВАСИЛЕНКО.
- Якщо риба свіжа, то цільна й рівненька, з непошкодженою лускою.
- Зябра якісної риби — сірі з червонуватим відтінком, плавники притиснуті до тушки.
- Льодяна глазур має бути цільна й тонка.
- Пошкоджена луска свідчення того, що рибу заморозили несвіжою.
- Не купуйте й із жовтуватим відтінком і темними плямами на тушці й філе, це також викликає сумніви щодо свіжості.
- Надмір снігу чи льоду — теж привід відмовитися від покупки, принаймні, щоб не сплачувати за них.
- Нерівність і вуглуватість тушки — ознака повторного заморожування. Під час смаження шматки такої риби перетворяться на кашу.
- Купуючи тилапію та пангасіуса, поцікавтеся, звідки їх привезли. Риба з Китаю, В’єтнаму містить багато «хімії», антибіотиків, тому її краще не їсти.
Розморожуючи рибу, ні в якому разі не заливайте її водою.