За рекомендаціями лікарів ми повинні з’їдати на добу щонайменше 400 г овочів, оптимально 800 г. Це дозволяє знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань, діабету та ожиріння. Плюс — підтримує красу шкіри, здоров’я волосся та нігтів.
Зелений коктейль — зручний спосіб спожити зазначену норму. До того ж з’їсти, а не випити, бо це — їжа! Рекомендую зелений коктейль з листя салату, черешкової селери, петрушки, шпинату, з невеликою кількістю несолодких фруктів — зелене яблуко, ківі. Для більш кремової текстури можна додати трохи авокадо та шматочки банану.
Перед приготуванням зелень і овочі ретельно промити та просушити. Збити в блендері, доводячи бутильованою водою чи кефіром до потрібної густої консистенції. Наприкінці додати столову ложку олії, розмішати.
Владислава БОНДАРЕНКО, дієтолог.