Навіть у найдосвідченішої господині може трапитися така неприємність, як пересолена страва. Як виправити ситуацію?
СУП АБО БУЛЬЙОН
Найпростіший спосіб — додати води. Але це може зіпсувати смак страви. У майже готовий суп покладіть більше овочів або крупи. У процесі приготування вони вберуть у себе зайву сіль. Інший варіант — узяти жменьку рису, загорнути у бавовняну тканину, зав’язати й опустити в суп. Крупа вбере у себе зайву сіль, після чого її потрібно витягти з бульйону.
ФАРШ
Додайте у фарш терту сиру картоплю, кабачок, моркву або відварений рис. Це не тільки позбавить від пересолу, а й зробить котлети більш ніжними.
М’ЯСО АБО РИБА
Томатний, сметанний або вершковий соус вберуть частину солі, якщо попередньо протушкувати у них рибу або м’ясо. Можна капнути трохи свіжого лимонного соку.
ТУШКОВАНІ ОВОЧІ
Додайте у рагу більше помідорів або борошно з вершками, потім доведіть страву до кипіння. Чудово вбирає сіль петрушка й інша листкова зелень.
ГРИБИ
Залийте сметаною, додайте борошно, цибулю, рис або картопляне пюре. Ще можна влити трохи води, підкисленої лимоном.
Діана ШЕПЕЛЬ.