Тарт татен - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети Рецепти страв

Тарт татен

21 Листопада, 2019
in Рецепти страв
0
Тарт татен
0
Поділилося
215
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Це — французький перевернутий пиріг із рубленого тіста з фруктами. Як відомо, все геніальне — просте. Так трапилося і з цим рецептом. Якось, поспішаючи, французький кондитер забула про яблука, які поставила карамелізуватися на сковорідці, і вони підгоріли. Щоб урятувати ситуацію, вона просто накрила яблука тонким шаром тіста, а коли пиріг спікся — перевернула його. Такий незвичайний пиріг усім дуже сподобався і згодом став популярном у Франції, а потім і в усьому світі.

Як начинку можна також використовувати сливи, абрикоси, персики.

ДЛЯ ТІСТА:

  • 100 г масла
  • 200 г борошна
  • яйце
  • 2 столові ложки води
  • 0,5 чайної ложки солі

ДЛЯ НАЧИНКИ:

  • 30 г масла
  • 150 г цукру
  • 1 кг кислих яблук

Охолоджене масло порубайте з борошном і сіллю до утворення крихт. Щоб тісто злипалося, додайте змішану з яйцем воду і замісіть його. Вимішувати до однорідності не варто. Це саме той варіант, коли неоднорідна структура тільки поліпшить смак пирога, а масло, яке розтане, додасть особливої нотки. Поставте тісто в холодне місце на 30 хв.

Масло розтопіть на сковороді, змішайте з цукром і готуйте, доки цукор стане золотавим. Краще використовувати сковороду зі знімною ручкою, яку можна потім помістити у духовку. Яблука очистіть від шкірки, розріжте на 2 частини і викладіть зверху на цукор. Усе перемішайте і карамелізуйте 10 хв. Тісто тонко розкачайте (близько 5 мм), накрийте ним яблука, підгинаючи краї всередину. Випікайте у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 40 хв. Готовий пиріг відразу ж переверніть, накривши форму блюдом. Якщо постоїть у сковороді, то карамель не відстане від її стінок і пиріг буде складно вийняти. Але якщо у вас все-таки не вийшло відразу перевернути його, тоді трохи нагрійте сковороду, щоб розтанула карамель.

Тарт татен рекомендують подавати на стіл теплим. Якщо ж часу обмаль, можна приготувати такий пиріг за максимально спрощеним рецептом: у форму насипте цукор, зверху викладіть нарізані шматочками яблука і накрийте готовим покупним листковим тістом. Теж дуже смачно!

І хто знає, може, готуючи цей пиріг, винайдете свій оригінальний рецепт?!

Олена КОСТЮЧЕНКО.

 

Попередня публікація

Їстівні золото та срібло

Наступна публікація

Що важливо знати про роботу сімейного лікаря

Схожі публікації

Буряковий холодник
Кухонні університети

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Бісквіт королеви Вікторії
Кухонні університети

Бісквіт королеви Вікторії

3 Червня, 2025
Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню
Кухонні університети

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

2 Червня, 2025
Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025
Ароматне масло
Кухонні університети

Ароматне масло

29 Травня, 2025
Запіканка «Асорті»
Кухонні університети

Запіканка «Асорті»

28 Травня, 2025
Наступна публікація
Що важливо знати про роботу сімейного лікаря

Що важливо знати про роботу сімейного лікаря

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Буряковий холодник

Буряковий холодник

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Буряковий холодник

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Сонечка допоможуть вберегти черешню від попелиці

Сонечка допоможуть вберегти черешню від попелиці

5 Червня, 2025
Андрій Отченаш: “Дякую тим, хто залишає перемогу в серці”

Андрій Отченаш: “Дякую тим, хто залишає перемогу в серці”

5 Червня, 2025
Набутий за кордоном стаж не буде «втрачено»

Набутий за кордоном стаж не буде «втрачено»

5 Червня, 2025

Останні публікації

Буряковий холодник

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Сонечка допоможуть вберегти черешню від попелиці

Сонечка допоможуть вберегти черешню від попелиці

5 Червня, 2025
Андрій Отченаш: “Дякую тим, хто залишає перемогу в серці”

Андрій Отченаш: “Дякую тим, хто залишає перемогу в серці”

5 Червня, 2025
Набутий за кордоном стаж не буде «втрачено»

Набутий за кордоном стаж не буде «втрачено»

5 Червня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти