В його основі — пухке тісто з додаванням кисломолочного сиру, а ягоди можна брати будь-які. Будуть доречні й скибочки соковитих фруктів: персиків, абрикосів, нектаринів.
* 220 г борошна
* 200 г кисломолочного сиру
* 200 г малини
* 150 г цукру
* 150 мл молока
* 2 яйця
* 50 мл олії (без запаху)
* по чайній ложці розпушувача й соди
* 0,5 чайної ложки солі
* дрібка ваніліну (можна замінити чайною ложкою ванільного цукру)
* терта цедра лимона
Яйця, цукор і ванілін збити міксером у пишну масу. Додати ретельно розтертий сир, збити. Влити молоко, збити. Борошно змішати з розпушувачем, содою й сіллю, всипати до інших продуктів. Перемішати, щоб не було грудочок, влити олію, додати цедру, перемішати. Застелити форму пергаментом або змастити олією, присипавши борошном. Викласти ягоди, зверху — рівним шаром тісто. Готувати в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 45–55 хв. Готовий пиріг охолодити, форму накрити тарілкою, перевернути пиріг на тарілку, щоб ягоди були зверху.
Смачного!