Ситний картопляний салат з квашеною капустою і солоними огірками чудово підійде на вечерю. З чорним хлібом — смакота! Найголовніше — не шкодувати олії для заправки, тоді буде смачніше. Цікаву нотку надає додавання гірчиці.
* 300 г вареної картоплі (приблизно 3 середні бульби)
* 200 г квашеної капусти
* 2–3 мариновані огірки
* невелика цибулина
* 0,5–1 чайна ложка готової гірчиці
* олія
* сіль (за смаком)
* чорний мелений перець (за смаком)
Картоплю відварити в мундирі, дати охолонути. Нарізати не надто дрібними кубиками. Додати злегка віджату квашену капусту (нарізати, щоб не була довгою), нарізані огірки та цибулю. Якщо не любите гостру цибулю в салаті, то нарізані півкільця цибулі попередньо ошпарити окропом. Додати олію та гірчицю за смаком. Трохи посолити і щедро поперчити свіжозмеленим перцем, перемішати.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.