Риба по-польськи - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Риба по-польськи

22 Травня, 2020
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Риба по-польськи
0
Поділилося
915
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Це дуже популярна і улюблена багатьма страва, яка виходить дієтичною та легкою. Шматочки риби спочатку відварюються в бульйоні зі спеціями, а потім заливаються яєчним соусом. Готують густий польський соус з подрібнених варених яєць з додаванням вершкового масла та зелені. Для приготування можна брати будь-яку рибу, але не дуже кістляву: хек, тріску, минтай. До речі, філе не обов’язково варити. З таким соусом можна подати запечену або приготовлену на пару рибу.

* 1 кг хека

* середня цибулина

* середня морквина

* 4 яйця

* 100 г вершкового масла

* лавровий лист

* половина пучка кропу і петрушки

* 4–6 горошин чорного перцю

* 2 горошини духмяного перцю

* 2 чайні ложки борошна

* сіль

Випатрану рибу крупно нарізати, приблизно по 10 см (хвости можна відрізати і використати потім для супу). Цибулину розрізати на 4 частини. Моркву нарізати великими кружечками. Викласти овочі в каструлю, додати лавровий лист і перець. Залити 1 л води, довести до кипіння, всипати чайну ложку солі. Варити 5–7 хв., доки всі інгредієнти віддадуть аромат бульйону. Далі закласти в киплячий бульйон рибу. Варити при слабкому кипінні приблизно 10 хв. до повної готовності. Важливо, щоб риба не була переварена, бо шматочки будуть розпадатися. Рибу вийняти і відокремити акуратно від кісток, щоб шматочки залишилися цілими. Відлити півсклянки рибного бульйону для соусу, процідити (залишок можна заморозити для приготування інших рибних страв). Філе повернути назад в бульйон, щоб залишилося теплим і не завітреним.

Для соусу зварити круто яйця. Дрібно нарізати кубиками. Подрібнити зелень. У сковороді розтопити вершкове масло, трохи обсмажити в ньому борошно. Викласти в сковороду яйця. Влити бульйон, уварювати 5–7 хв. до густоти. В результаті вийде густий вершково-яєчний соус. Притрусити зеленню, всипати 0,5 чайної ложки солі (або за смаком) і зняти з вогню. Його можна подавати і так, а можна подрібнити блендером до однорідності — тоді соус вийде однорідним. Рибу викласти на тарілки і полити соусом.

Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.

 

Попередня публікація

Простий спосіб зробити килимок будь-якого розміру

Наступна публікація

3 продукти від кишкових паразитів

Схожі публікації

Ліниві голубці
Кухонні університети

Ліниві голубці

16 Жовтня, 2025
Кабачкові оладки з фаршем
Кухонні університети

Кабачкові оладки з фаршем

7 Серпня, 2025
Хрумкі огірочки: рецепт, який передається з покоління в покоління
Кухонні університети

Хрумкі огірочки: рецепт, який передається з покоління в покоління

4 Серпня, 2025
Нічна вівсянка на ряжанці
Кухонні університети

Нічна вівсянка на ряжанці

30 Липня, 2025
Швидкий пиріг із літніми ягодами
Кухонні університети

Швидкий пиріг із літніми ягодами

24 Липня, 2025
Печінковий торт з домашнім майонезом
Кухонні університети

Печінковий торт з домашнім майонезом

16 Липня, 2025
Наступна публікація
3 продукти від кишкових паразитів

3 продукти від кишкових паразитів

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Артеріальний тиск: приводи для тривоги

Артеріальний тиск: приводи для тривоги

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Артеріальний тиск: приводи для тривоги

Артеріальний тиск: приводи для тривоги

27 Жовтня, 2025
Як малину обрати, і не прогадати

Як малину обрати, і не прогадати

27 Жовтня, 2025
Статус інвалідності при цукровому діабеті та хто саме може отримати

Статус інвалідності при цукровому діабеті та хто саме може отримати

24 Жовтня, 2025
Змінено розрахунок грошового забезпечення прийомним батькам

Змінено розрахунок грошового забезпечення прийомним батькам

23 Жовтня, 2025

Останні публікації

Артеріальний тиск: приводи для тривоги

Артеріальний тиск: приводи для тривоги

27 Жовтня, 2025
Як малину обрати, і не прогадати

Як малину обрати, і не прогадати

27 Жовтня, 2025
Статус інвалідності при цукровому діабеті та хто саме може отримати

Статус інвалідності при цукровому діабеті та хто саме може отримати

24 Жовтня, 2025
Змінено розрахунок грошового забезпечення прийомним батькам

Змінено розрахунок грошового забезпечення прийомним батькам

23 Жовтня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти