Риба по-польськи - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Риба по-польськи

22 Травня, 2020
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Риба по-польськи
0
Поділилося
836
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Це дуже популярна і улюблена багатьма страва, яка виходить дієтичною та легкою. Шматочки риби спочатку відварюються в бульйоні зі спеціями, а потім заливаються яєчним соусом. Готують густий польський соус з подрібнених варених яєць з додаванням вершкового масла та зелені. Для приготування можна брати будь-яку рибу, але не дуже кістляву: хек, тріску, минтай. До речі, філе не обов’язково варити. З таким соусом можна подати запечену або приготовлену на пару рибу.

* 1 кг хека

* середня цибулина

* середня морквина

* 4 яйця

* 100 г вершкового масла

* лавровий лист

* половина пучка кропу і петрушки

* 4–6 горошин чорного перцю

* 2 горошини духмяного перцю

* 2 чайні ложки борошна

* сіль

Випатрану рибу крупно нарізати, приблизно по 10 см (хвости можна відрізати і використати потім для супу). Цибулину розрізати на 4 частини. Моркву нарізати великими кружечками. Викласти овочі в каструлю, додати лавровий лист і перець. Залити 1 л води, довести до кипіння, всипати чайну ложку солі. Варити 5–7 хв., доки всі інгредієнти віддадуть аромат бульйону. Далі закласти в киплячий бульйон рибу. Варити при слабкому кипінні приблизно 10 хв. до повної готовності. Важливо, щоб риба не була переварена, бо шматочки будуть розпадатися. Рибу вийняти і відокремити акуратно від кісток, щоб шматочки залишилися цілими. Відлити півсклянки рибного бульйону для соусу, процідити (залишок можна заморозити для приготування інших рибних страв). Філе повернути назад в бульйон, щоб залишилося теплим і не завітреним.

Для соусу зварити круто яйця. Дрібно нарізати кубиками. Подрібнити зелень. У сковороді розтопити вершкове масло, трохи обсмажити в ньому борошно. Викласти в сковороду яйця. Влити бульйон, уварювати 5–7 хв. до густоти. В результаті вийде густий вершково-яєчний соус. Притрусити зеленню, всипати 0,5 чайної ложки солі (або за смаком) і зняти з вогню. Його можна подавати і так, а можна подрібнити блендером до однорідності — тоді соус вийде однорідним. Рибу викласти на тарілки і полити соусом.

Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.

 

Попередня публікація

Простий спосіб зробити килимок будь-якого розміру

Наступна публікація

3 продукти від кишкових паразитів

Схожі публікації

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню
Кухонні університети

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

2 Червня, 2025
Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025
Ароматне масло
Кухонні університети

Ароматне масло

29 Травня, 2025
Запіканка «Асорті»
Кухонні університети

Запіканка «Асорті»

28 Травня, 2025
Курячий паштет «Підкопчений»
Кухонні університети

Курячий паштет «Підкопчений»

26 Травня, 2025
Печиво «Цитринка»
Кухонні університети

Печиво «Цитринка»

23 Травня, 2025
Наступна публікація
3 продукти від кишкових паразитів

3 продукти від кишкових паразитів

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

2 Червня, 2025
Тригерні точки: як боротися з м’язовими затисками

Тригерні точки: як боротися з м’язовими затисками

2 Червня, 2025
Які умови призначення пенсії постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи?

Які умови призначення пенсії постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи?

2 Червня, 2025
Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025

Останні публікації

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

2 Червня, 2025
Тригерні точки: як боротися з м’язовими затисками

Тригерні точки: як боротися з м’язовими затисками

2 Червня, 2025
Які умови призначення пенсії постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи?

Які умови призначення пенсії постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи?

2 Червня, 2025
Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти