Печеня в горщиках і кришечки з тіста із секретом - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Печеня в горщиках і кришечки з тіста із секретом

1 Червня, 2020
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Печеня в горщиках і кришечки з тіста із секретом
0
Поділилося
1.4k
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Мало хто з господинь, готуючи страви в горщиках, накривають їх тістом, надаючи перевагу фабричним кришкам. А дарма! Адже ​​виходить готова паляничка замість хліба, через такі кришечки виходить менше пари, тож не втрачається аромат і смак страви. А ви готували кришечки з начинкою?

ПЕЧЕНЯ:

* 800 г картоплі

* 500 г м’якоті свинини

* 350 г лісових варених грибів

* велика морквина

* велика цибулина

* 3 зубчики часнику

* зелень (за смаком)

* чайна ложка солі

* чверть чайної ложки чорного меленого перцю

* олія

КРИШЕЧКИ:

* 300 г борошна

* 160 мл води

* 3 столові ложки олії

* чайна ложка солі

* маленький пучок зеленої цибулі

Для кришечок в миску налити воду, посолити, додати олію. Всипати поступово борошно, замісити тісто, як на вареники. Покласти в пакет, доки готуєте печеню. Цибулю дрібно порубати.

М’ясо крупно нарізати, обсмажити на розігрітій олії на великому вогні до рум’яної скоринки. До готовності доводити не потрібно, а тільки «запечатати» соки всередині. Вийняти шматочки шумівкою. На цій же олії обсмажити варені гриби 7–8 хв. Викласти до м’яса. На місце грибів покласти нарізані кубиками моркву і цибулю, готувати на середньому вогні до легкої золотистої. Овочі викласти зі сковороди до м’яса і грибів. На сильному вогні швидко обсмажити кубики картоплі до золотистої скоринки (до готовності не доводити). Порубати зелень і часник. У великій мисці змішати всі продукти, посолити, поперчити. Викласти в горщики (за бажанням в кожен покласти невеликий шматочок вершкового масла). Долити води, але так, щоб не покривала печеню.

Тісто розділити на 2 частини. Розкачати одну трохи товще (0,5 см), іншу — тонше. Вирізати ножем кружечки «під блюдце». Це розмір кришечки для стандартного горщика. Горщики з печенею накрити товстими кружальцями, трохи притиснути краї, зверху викласти рубану зелень. Можна додати сир або смажену ріпчасту цибулю. Але не багато, інакше від начинки тісто під час приготування може розмокнути. Накрити зверху тоншими кружечками тіста. Притиснути краї. Зробити 3–4 проколи зубочисткою, щоб при приготуванні кришечки не лопнули. Змастити трохи олією. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку на нижній рівень на 45–50 хв.

Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.

 

Попередня публікація

Знайомтеся: черепашка-рукодільниця!

Наступна публікація

Частіше дивіться на небо -- збережете красивий овал лиця

Схожі публікації

Піца без дріжджів
Кухонні університети

Піца без дріжджів

22 Травня, 2025
Цілющий салат з кропивою
Кухонні університети

Цілющий салат з кропивою

21 Травня, 2025
Молода капуста, запечена з йогуртовим соусом: рецепт від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Молода капуста, запечена з йогуртовим соусом: рецепт від Євгена Клопотенка

20 Травня, 2025
Голубці: рецепт від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Голубці: рецепт від Євгена Клопотенка

19 Травня, 2025
Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка

16 Травня, 2025
Млинці на сухому молоці
Кухонні університети

Млинці на сухому молоці

15 Травня, 2025
Наступна публікація
Частіше дивіться на небо — збережете красивий овал лиця

Частіше дивіться на небо -- збережете красивий овал лиця

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Піца без дріжджів

Піца без дріжджів

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Піца без дріжджів

Піца без дріжджів

22 Травня, 2025
Основні помилки та проблеми при вирощуванні синеньких

Основні помилки та проблеми при вирощуванні синеньких

22 Травня, 2025
Наталія Федорчук: “Любов є основою життя”

Наталія Федорчук: “Любов є основою життя”

22 Травня, 2025
Як підтвердити стаж на ТОТ?

Як підтвердити стаж на ТОТ?

22 Травня, 2025

Останні публікації

Піца без дріжджів

Піца без дріжджів

22 Травня, 2025
Основні помилки та проблеми при вирощуванні синеньких

Основні помилки та проблеми при вирощуванні синеньких

22 Травня, 2025
Наталія Федорчук: “Любов є основою життя”

Наталія Федорчук: “Любов є основою життя”

22 Травня, 2025
Як підтвердити стаж на ТОТ?

Як підтвердити стаж на ТОТ?

22 Травня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти