Скільки людей — стільки й смаків. Не будемо оригінальними, якщо скажемо, що й паски в кожної господині, навіть випечені за одним рецептом, різняться це лише смаком, формою, а навіть запахом. Тож, взявши за основу цей рецепт, випікаймо власний шедевр!
* 1 кг борошна
* 100 г свіжих дріжджів
* 0,5 л молока
* 10 яєць
* 350 г цукру
* 100 г родзинок
* 100 мл рафінованої олії
* половина чайної ложки солі
Дріжджі розчинити в теплому молоці, додати сіль, цукор, яєчні жовтки, олію й борошно. Замісити тісто. Додати родзинки й залишити, щоб підійшло, після чого двічі підбити. Поки тісто підходить, готуємо форми, змащуємо олією стінки, а на дно кладемо товстий просочений олією папір. Заповнюємо тістом третину і залишаємо, щоб збільшилося в об’ємі вдвічі. Змащуємо збитим яйцем і ставимо форми в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хв. (пам’ятайте: час випікання залежить від величини паски).
Готову паску покладіть на м’яку поверхню, час від часу перевертайте. Охолоджені паски змастіть збитою білковою масою й притрусіть святковою присипкою чи залийте цукрово-шоколадною помадкою.