У народі цей паштет називають «Єврейський» і він має свою історію. Кажуть, що придумав рецепт єврей, який за день продав всі курячі тельбухи, а на свій власний стіл не залишилося, зате баклажанів — досхочу. Він не розгубився і спорудив такий паштет, ніхто навіть не здогадався, що він не з курячої печінки. І це правда! Ситний, ніжний і смачний, особливо на шматочку білого або чорного хліба.
* 2 середні баклажани
* 4 яйця
* 3–4 зубчики часнику
* 3 столові ложки олії
* 0,5 чайної ложки солі
* чверть чайної ложки чорного меленого перцю
Підготувати баклажани. 1-й спосіб: запекти цілими 30–35 хв., шкірку зняти. 2-й спосіб: очистити, обсмажити великими шматочками на олії. Часник також запекти разом з баклажанами, тоді вийде більш м’який смак, хочете гостренького — використовуйте свіжий подрібнений часник. Яйця відварити круто. Всі продукти подрібнити блендером або через м’ясорубку. Посолити, поперчити, влити олію. Перемішати. Подавайте на шматочку хліба або до відвареної картоплі, каш.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.