Літня пора — улюблена для городників. Як приємно збирати овочі, вирощені власноруч, а готувати з них смакоту — суцільне задоволення!
- 2 цибулини
- 2 солодкі перці
- 2 зубчики часнику
- 3 цукіні
- баклажан
- 4 картоплини
- васильки
- 4 помідори
- 150 мл вершків (33%)
- 80 г твердого сиру
- олія
- по дрібці меленого мускатного горіха, чорного перцю та солі
Нарізати цукіні, баклажан і перець великими скибочками. Часник порубати, цибулю нарізати кубиками. Розігріти олію у вогнетривкій сковороді. Покласти цибулю і смажити 2 хв., потім додати часник, перець, цукіні та баклажан. Готувати на середньому вогні 10–12 хв. до м’якості, за потреби влити 1–2 столові ложки води. Подати помідори, посолити, поперчити. Накрити кришкою і залишити на повільному вогні на 15 хв. Крупно порізати листя васильків і додати до овочів. Розігріти духовку до 160 градусів. Натерти картоплю на великій тертушці. Приправити сіллю, перцем і мускатом, розрівняти поверхню овочів і викласти картоплю, полити вершками, запікати у духовці 25 хв. Потім збільшити температуру до 180 градусів, притрусити страву сиром і запікати ще 15 хв.
Діана ШЕПЕЛЬ.