Напевно, овочі – чи не найкорисніший продукт на нашому столі, а правильно і вміло приготовлені страви з них можуть задовольнити навіть найвибагливіших гурманів. Сьогодні пропонуємо приготувати смачні овочеві котлети.
* 10 картоплин
* по 2 столові ложки вершкового масла та картопляного крохмалю
* 2 яйця
* 3 столові ложки жиру
* по 4 столові ложки борошна і панірувальних сухарів
* сіль
Соус:
* столова ложка борошна
* склянка молока
* 20 г сушених грибів
* сіль
Картоплю почистити, відварити, пропустити через м’ясорубку і заправити олією.
Ретельно вимішати з яйцем, картопляним крохмалем і сіллю. Для соусу борошно спасерувати, ретельно перемішуючи, розвести кип’яченим молоком, проварити, додати дрібно нарізані варені гриби і посолити. Розділити картопляну масу на порції, на кожну викласти фарш із грибів. Надати виробам видовженої форми, обваляти у борошні, змочити в яйці, запанірувати в сухарях і смажити на розігрітому жирі до рум’яного кольору. Подавати з соусом.
Юрій МАР’ЇН.