Картопля, запечена у такий незвичайний спосіб, добре просочується олією і виходить м’якою всередині з неймовірно смачною і хрусткою скоринкою.
- 8 середніх картоплин
- олія
- сіль
- чорний мелений перець
- 3–4 зубчики часнику
Картоплю ретельно вимити, відварити в шкірочці в підсоленій воді до повної готовності. Воду злити. Духовку нагріти до 230 градусів. Деко чи форму змастити олією. Тепер — найцікавіше! Кожну картоплину необхідно розчавити плоскою тарілкою. Картопля має тріснути, але ні в якому разі не розпастися. Викласти картоплю на деко, щедро полити кожну олією, щоб вона просочилася у м’якоть. Посолити, поперчити за смаком. Запікати в духовці 20–25 хв., доки картопля стане хрусткою і золотавою. Насамкінець притрусити кожну картоплину подрібненим часником.
Діана ШЕПЕЛЬ.