М’які коржики з насиченим смаком шоколаду найбільше смакуватимуть з теплим молоком або какао.
Тісто:
- 100 г розм’якшеного вершкового масла
- 90 г цукрової пудри
- 50 мл олії
- 1 середнє яйце
- 270–300 г борошна
- 25 г порошку какао
- дрібка ваніліну
- 0,5 чайної ложки розпушувача
- дрібка солі
Глазур:
- 1 білок
- 150 г цукрової пудри
У миску викласти масло, всипати цукрову пудру, ваніль і сіль. Ретельно розтерти. Влити олію без запаху, ввести яйце, розмішати до однорідності. Просіяти в масу какао, перемішати. Всипати більшу частину борошна з розпушувачем, ретельно вимісити. Поступово підсипати борошно, що залишилось. Тісто має вийти ніжним, м’яким, добре тримати форму, не липнути до рук. Покласти в пакет і сховати в холодильник на 20 хв.
Тісто розкачати на пласт 1–1,5 см завтовшки. Вирізати фігурки. Викласти на деко, застелене пергаментом. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 15–17 хв. У духовці вони підростуть. Дати коржикам охолонути.
Для глазурі білок трохи збити, частинами підсипати цукрову пудру, продовжуючи збивати. Повинна вийти густувата в’язка маса. Покласти її в щільний пакетик, зав’язати. У пакетика відрізати маленький куточок. Прикрасити коржики глазур’ю, дати застигнути.