Легкий вершковий крем на ніжному бісквіті з шаром ягід малини підкорює незабутнім смаком.
БІСКВІТ:
5 яєць
склянка цукру
ванілін на кінчику ножа
склянка борошна
10 г розпушувача
СУФЛЕ:
10 г желатину
250 мл вершків 33—35-процентної жирності
100 г цукру
150 г малини (або будь-яких сезонних ягід)
Готуємо бісквіт. Відокремлюємо білки від жовтків. Білки збиваємо з цукром і ванільним цукром на щільну піну. Додаємо жовтки, збиваємо. Всипаємо борошно та розпушувач, перемішуємо. Деко застеляємо папером для випікання. Викладаємо тісто, розрівнюємо. Шар тіста повинен бути близько 3 мм. Ставимо у розігріту до 180 градусів духовку, випікаємо 15—20 хв. Гарячий бісквіт згортаємо рулетом разом із папером для випікання. Якщо паперу немає, можна перекласти на рушник і згорнути рулетом разом із рушником. Даємо охолонути.
Готуємо суфле. Желатин замочуємо в 100 мл холодної кип’яченої води та залишаємо набухати (як зазначено на упаковці). Потім желатин доводимо до кипіння, але не кип’ятимо. Охолоджуємо до кімнатної температури. Вершки збиваємо з цукром до утворення пишної маси. Додаємо желатин, перемішуємо. Додаємо малину. Знову перемішуємо. Суфле ставимо в холодильник, щоб трохи загусло. Рулет розгортаємо, викладаємо суфле (трохи його залишаємо), розрівнюємо. Згортаємо рулет, цього разу без паперу. Прикращаємо суфле, яке залишилося, і ягодами. Притрушуємо цукровою пудрою. Ставимо у холодильник на 3—4 год., потім розрізаємо на шматочки.
Діана ШЕПЕЛЬ.