Ароматний, ніжний і смачний домашній кекс за цим рецептом завжди виходить дуже вдалим — який же пишний у нього м’якуш! Дуже важливо використовувати саме вершкове масло, а не маргарин. Тоді випічка точно вдасться!
* 200 г борошна вищого гатунку
* 150 г цукру
* 100 г вершкового масла (82,5%)
* 100 г сметани (від 20%)
* 2 яйця
* ванілін на кінчику ножа
* чайна ложка розпушувача (або 0,5 чайної ложки гашеної соди)
* 0,5 чайної ложки солі
* чайна ложка цедри лимона
* цукрова пудра
М’яке вершкове масло, цукор, цедру, ванілін, сіль покласти в ємність, трохи збити. Ввести яйця, збити. Додати сметану, перемішати. Всипати борошно, змішане з розпушувачем, трохи збити (тільки до об’єднання компонентів). Тісто виходить доволі тягучим та густим. Прямокутну форму змастити маслом. Викласти тісто, розрівняти. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку, випікати приблизно 50–60 хв. або до «сухого сірника». Готовий кекс повністю остудити, щедро притрусити цукровою пудрою.