Хрустка скоринка, ніжні й ароматні листочки білоголової капусти — рецепт гарячої закуски, а може, і повноцінної другої страви. Для приготування беріть невеличку головку, в готовому вигляді вийде 8 доволі великих рум’яних капустяних скибочок. Подавайте їх у гарячому вигляді, смачніше зі сметаною або томатним соусом
* 800 г білоголової капусти
* панірувальні сухарі
* борошно
* 2 яйця
* сіль
* чверть чайної ложки чорного меленого перцю
* олія для смаження
Розрізати головку на 8 рівних частин так, щоб у кожній залишилася частина качана і скибочки не розпалися. Покласти в киплячу підсолену воду. Ступінь м’якості визначайте на свій смак — комусь подобається, коли капуста хрумтить, а хтось любить м’якіше. Варіть від 4 хв., а далі ступінь готовності перевіряйте. Викласти скибочки на рушник, дати просохнути й охолонути. Яйця збити з 0,5 чайної ложки солі і перцем. Капустяні часточки добре обкачати в борошні, занурити кожну в яйце. І на завершення — щедро запанірувати в сухарях. Обсмажувати їх на середньому вогні до апетитної рум’яної скоринки з трьох боків.
Порада: за бажання можна додати в паніровку сухий часник або будь-які інші приправи, які вам до вподоби.
Діана ШЕПЕЛЬ.