Густе варення зі слив - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Густе варення зі слив

25 Вересня, 2020
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Густе варення зі слив
0
Поділилося
6k
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Пропонуємо зварити густе варення на зиму за швидким і простим рецептом. Його можна використовувати не лише як десерт, а й для начинки у випічку. Зазвичай готують в пропорції 1:1, але в даному рецепті кількість цукру менше, щоб була присутня приємна кислинка. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 3 баночки по 0,5 л.

* 2 кг слив

* 700 г цукру

Розрізати кожен плід вздовж навпіл і видалити кісточку. Якщо у вас не рівно 2 кг, не страшно — беріть, скільки є. Потім самі відкоригуєте кількість цукру. Викласти всі сливи у відповідну за розміром каструлю з товстим дном, закрити кришкою і поставити на середній вогонь. Так сливи швидше стануть м’якими, пустять сік, а воду доливати не потрібно — завдяки цьому маса і виходить густою. Через 15 хв. сливи повністю пом’якшають і набудуть консистенції пюре. Залишиться лише шкірка, яку потрібно подрібнити. Зручніше це робити занурювальним блендером. Але можна і не подрібнювати, залишити зі шкірочкою. Всипати цукор. Перемішати і готувати на вогні нижче середнього ще близько 15 хв. Час варіння залежить від соковитості плодів — що довше готувати, то густішим буде. Але водночас варення стане темнішим. Розкласти кипляче варення в стерилізовані банки, закрити під ключ. Перевернути кришками донизу, укутати і залишити до повного охолодження. Перенести в темне і прохолодне місце — комору, погріб, підвал.

В процесі зберігання десерт ще більше загусне. У банках він виглядає темним, але коли смакуватимете, побачите, яке це яскраве і красиве варення.

АРОМАТНІ ДОБАВКИ

За бажання, якщо сливи не надто запашні або хочете урізноманітнити варення, основний рецепт можна доповнити добавками.

* Сік і цедра 1 апельсина. Вичавити сік і натерти цедру на тертушці (не зачіпаючи білий шар). Додати на початку приготування.

* Какао. На 2 кг слив вистачить столової ложки какао, яке перемішують з цукром. Далі готувати за рецептом.

* Мелена кориця. Змішати вказану кількість цукру з 1,5 чайними ложками кориці та готувати за рецептом.

* Грецькі горіхи. Обсмажити 150 г ядер горіхів. Додати їх в уже готове гаряче варення, перемішати і дати знову закипіти.

Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.

Попередня публікація

Гриби сушу в печі

Наступна публікація

 Ціна газу у вересні

Схожі публікації

Запіканка «Асорті»
Кухонні університети

Запіканка «Асорті»

28 Травня, 2025
Курячий паштет «Підкопчений»
Кухонні університети

Курячий паштет «Підкопчений»

26 Травня, 2025
Печиво «Цитринка»
Кухонні університети

Печиво «Цитринка»

23 Травня, 2025
Піца без дріжджів
Кухонні університети

Піца без дріжджів

22 Травня, 2025
Цілющий салат з кропивою
Кухонні університети

Цілющий салат з кропивою

21 Травня, 2025
Молода капуста, запечена з йогуртовим соусом: рецепт від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Молода капуста, запечена з йогуртовим соусом: рецепт від Євгена Клопотенка

20 Травня, 2025
Наступна публікація
 Ціна газу у вересні

 Ціна газу у вересні

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Запіканка «Асорті»

Запіканка «Асорті»

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Запіканка «Асорті»

Запіканка «Асорті»

28 Травня, 2025
Як підживити лохину?

Як підживити лохину?

28 Травня, 2025
Освіта для ветеранів

Освіта для ветеранів

28 Травня, 2025
9 кроків до ідеальних рук

9 кроків до ідеальних рук

27 Травня, 2025

Останні публікації

Запіканка «Асорті»

Запіканка «Асорті»

28 Травня, 2025
Як підживити лохину?

Як підживити лохину?

28 Травня, 2025
Освіта для ветеранів

Освіта для ветеранів

28 Травня, 2025
9 кроків до ідеальних рук

9 кроків до ідеальних рук

27 Травня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти