Густе варення зі слив - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Густе варення зі слив

25 Вересня, 2020
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Густе варення зі слив
0
Поділилося
7.2k
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Пропонуємо зварити густе варення на зиму за швидким і простим рецептом. Його можна використовувати не лише як десерт, а й для начинки у випічку. Зазвичай готують в пропорції 1:1, але в даному рецепті кількість цукру менше, щоб була присутня приємна кислинка. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 3 баночки по 0,5 л.

* 2 кг слив

* 700 г цукру

Розрізати кожен плід вздовж навпіл і видалити кісточку. Якщо у вас не рівно 2 кг, не страшно — беріть, скільки є. Потім самі відкоригуєте кількість цукру. Викласти всі сливи у відповідну за розміром каструлю з товстим дном, закрити кришкою і поставити на середній вогонь. Так сливи швидше стануть м’якими, пустять сік, а воду доливати не потрібно — завдяки цьому маса і виходить густою. Через 15 хв. сливи повністю пом’якшають і набудуть консистенції пюре. Залишиться лише шкірка, яку потрібно подрібнити. Зручніше це робити занурювальним блендером. Але можна і не подрібнювати, залишити зі шкірочкою. Всипати цукор. Перемішати і готувати на вогні нижче середнього ще близько 15 хв. Час варіння залежить від соковитості плодів — що довше готувати, то густішим буде. Але водночас варення стане темнішим. Розкласти кипляче варення в стерилізовані банки, закрити під ключ. Перевернути кришками донизу, укутати і залишити до повного охолодження. Перенести в темне і прохолодне місце — комору, погріб, підвал.

В процесі зберігання десерт ще більше загусне. У банках він виглядає темним, але коли смакуватимете, побачите, яке це яскраве і красиве варення.

АРОМАТНІ ДОБАВКИ

За бажання, якщо сливи не надто запашні або хочете урізноманітнити варення, основний рецепт можна доповнити добавками.

* Сік і цедра 1 апельсина. Вичавити сік і натерти цедру на тертушці (не зачіпаючи білий шар). Додати на початку приготування.

* Какао. На 2 кг слив вистачить столової ложки какао, яке перемішують з цукром. Далі готувати за рецептом.

* Мелена кориця. Змішати вказану кількість цукру з 1,5 чайними ложками кориці та готувати за рецептом.

* Грецькі горіхи. Обсмажити 150 г ядер горіхів. Додати їх в уже готове гаряче варення, перемішати і дати знову закипіти.

Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.

Попередня публікація

Гриби сушу в печі

Наступна публікація

 Ціна газу у вересні

Схожі публікації

Запечений гарбуз у салаті
Рецепти страв

Запечений гарбуз у салаті

29 Листопада, 2025
Сливовий пиріг за рецептом газети The New York Times
Рецепти страв

Сливовий пиріг за рецептом газети The New York Times

29 Листопада, 2025
Цукати натуральні й ароматні
Рецепти страв

Цукати натуральні й ароматні

23 Листопада, 2025
Карпатська грибна юшка
Рецепти страв

Карпатська грибна юшка

23 Листопада, 2025
Яблучний пиріг
Рецепти страв

Яблучний пиріг

7 Листопада, 2025
Ліниві голубці
Кухонні університети

Ліниві голубці

16 Жовтня, 2025
Наступна публікація
 Ціна газу у вересні

 Ціна газу у вересні

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Назарій Яремчук: “Я з вами живу у піснях”

Назарій Яремчук: “Я з вами живу у піснях”

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Назарій Яремчук: “Я з вами живу у піснях”

Назарій Яремчук: “Я з вами живу у піснях”

29 Листопада, 2025
Підвищення якості інтернету

Підвищення якості інтернету

29 Листопада, 2025
Запечений гарбуз у салаті

Запечений гарбуз у салаті

29 Листопада, 2025
Сливовий пиріг за рецептом газети The New York Times

Сливовий пиріг за рецептом газети The New York Times

29 Листопада, 2025

Останні публікації

Назарій Яремчук: “Я з вами живу у піснях”

Назарій Яремчук: “Я з вами живу у піснях”

29 Листопада, 2025
Підвищення якості інтернету

Підвищення якості інтернету

29 Листопада, 2025
Запечений гарбуз у салаті

Запечений гарбуз у салаті

29 Листопада, 2025
Сливовий пиріг за рецептом газети The New York Times

Сливовий пиріг за рецептом газети The New York Times

29 Листопада, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти