Духмяні яблука дарують випічці аромат і смак сонячного літа. У цьому домашньому пирозі вдало поєднуються соковита яблучна начинка й ніжне тісто. Подавайте десерт зі збитими вершками або кулькою ванільного морозива.
- 6–8 твердих, кислих яблук
- 2 столові ложки соку лимона
- 225 г вершкового масла
- 280 г цукру
- 4 великі яйця
- 350 г борошна
- 2 чайні ложки розпушувача
- чайна ложка кориці
- дрібка ваніліну
Яблука очистити від серединки й нарізати тоненькими скибочками, збризнути соком лимона. М’яке вершкове масло збити міксером із цукром і ваніліном, щоб стало пухким. По одному додати яйця, збити. Просіяти борошно з розпушувачем, перемішати. Тісто має бути не надто крутим, але й не рідким, густішим, ніж на оладки. Форму застелити пергаментом, борти змастити олією. Розподілити на дні форми половину тіста. На нього рівномірно викласти яблука, притрусити корицею. На яблука — решту тіста, розрівняти.
Поставити пиріг у розігріту до 180 градусів духовку, випікати приблизно 50–60 хв. Аби скоринка на пирозі підрум’янилася, незадовго до готовності змастіть верх збитим жовтком. Нехай пиріг трохи охолоне у формі, а потім акуратно дістаньте його й перекладіть на тарілку.
Діана ШЕПЕЛЬ.