Кабачково-баклажанний сезон добігає кінця — шкода, сумуватиму всю зиму! Рекомендую спробувати баклажани, запечені з помідорами, грибами, сиром і часником, — виходить на диво смачно!
- 500 г баклажанів
- 250 г помідорів
- 300 г грибів (свіжих або заморожених)
- 200 г сметани
- 100 г твердого сиру
- 3—5 зубчиків часнику
- 0,5 чайної ложки куркуми або будь-якої іншої пряної приправи на ваш смак
- олія
- сіль
- зелень
Баклажани нарізаємо кружальцями приблизно 1 см, трохи солимо та відставляємо на 20 хв., щоб позбутися гіркоти. Гриби та помідори теж нарізаємо кружальцями, невеликі гриби — кубиками, і відставляємо. Подрібнений часник змішуємо зі сметаною, зеленню та спеціями. Сир натираємо на дрібній тертушці. У форму для запікання (за потреби змастити її олією) шарами викладаємо кружальця баклажанів, грибів і помідорів, змащуючи кожний сметанним соусом. Притрушуємо сиром і зеленню. Запікаємо за температури 180 градусів 20—30 хв.
Смачного!
Рецептом поділилася Тетяна САМАЙДА.