Абрикоси мають бути повністю стиглі, тоді пиріг буде соковитішим і ароматним.
* 500 г абрикосів
* 200 г вершкового масла чи маргарину
* 200 г цукру
* 2 чайні ложки ванільного цукру,
* 3 яйця
* 10 г розпушувача
* 550–600 г борошна
Розм’якшене масло розтерти з цукром і ванільним цукром. Додати яйця, перемішати. Додати розпушувач і борошно, замісити тісто. Абрикоси вимити, видалити кісточки, нарізати кубиками. 2/3 тіста викласти в змащену олією форму, розрівняти руками. На тісто викласти абрикоси. Решту тіста розкачати, нарізати смужками. Викласти їх «решіткою». Поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати 25–30 хв.
Порада: якщо у вас залишилося трохи тіста і начинки, зробіть ще один маленький пиріг у формі для кексу.
Підготувала Діана ШЕПЕЛЬ.