Воно має особливий аромат і дуже красивий вигляд — оригінальні маленькі плоди ніби плавають у бурштиновому густому сиропі. Цими яблучками, до речі, можна декорувати солодкі страви. Наприклад, пироги.
- 1 кг «райських» яблук
- 1 кг цукру
- 300 мл води
Плоди з плодоніжками перебрати і помити у холодній воді. Кожне яблучко у кількох місцях проколоти зубочисткою, щоб шкірочка потім не тріскалась. Закип’ятити воду з цукром і залити цим сиропом яблука. Залишити на добу. Сироп злити в каструлю, закип’ятити і знову залити яблука на добу. Потім доварити плоди у сиропі до готовності. Розкласти по стерилізованих банках і закрутити кришками.
Катерина ОКУНЬ.