Смак помідорів значною мірою залежать від сорту. Однак на нього впливає й догляд. Я вже багато років вирощую томати і можу запевнити: вони дуже люблять попіл.
Від нього плоди стають солодшими та й загалом смачнішими завдяки калію, який містить попіл, та мікроелементам. Можна підсипати попіл під кущі або приготувати витяжку: 100 г попелу залити 10 л води і настоювати добу. Під кожен кущик внести по 1 л розчину.
Щоб помідори були смачнішими, можна розчинити у 10 л води столову ложку солі та склянку попелу і поливати (під кожен кущик — 0,5 л). Хороший ефект дають і позакореневі підживлення. 300 г попелу 20 хв. варять в 1 л води, фільтрують, доливають до 10 л й обприскують кущі. Для кращого прилипання у воду можна додати трохи господарського мила.
На цукристість помідорів впливає також освітлення. Важливо не загущувати посадки.
Валентина КОЛОСОВА.