Прикрашання випічки – справжнє мистецтво, що вимагає не лише кулінарної майстерності, а й надзвичайних творчих здібностей. Для професіоналів створення дивовижних візерунків на кондитерських виробах не є проблемою, адже вони застосовують спеціальне приладдя та мають досвід створення найнеймовірніших їстівних шедеврів. Та що робити, якщо вміння та терпіння вистачає тільки для приготування простенького пирога? Аби створювати чарівні візерунки на власноруч приготовлених десертах, необов’язково бути професійним кондитером. Пропонуємо застосовувати трафарети для прикрашання випічки, які можна вирізати з паперу.
Виконайте малюнок на картоні або цупкому папері. Виріжте зображення гострим ножем або ножицями. Важливо робити все акуратно, без задирок, бо малюнок за неохайно зробленим трафаретом також виглядатиме неохайно. Підготуйте торт: поверхня, на яку наноситимете малюнок, має бути не вологою, а трохи липкою. Покладіть трафарет на торт, не притискуючи. Рівномірно та акуратно притрусіть цукровою пудрою все лекало, приберіть надлишок та зніміть трафарет. Зручніше її наносити, просіваючи через ситечко з дрібними вічками. Цукрова пудра швидко розтає на вологій поверхні пирога або торта, тож прикрашати випічку треба перед самою подачею.
Якщо хочете дізнатися, як виглядатиме ваш дизайн, зробіть пробний варіант на пергаментному або вощеному папері.
Після цього можна зібрати пудру в миску й використати знову. Знімаючи трафарет, піднімайте його одразу вгору, не зсовуючи в різні боки.
Для створення контрастних малюнків можна використовувати какао-порошок. Так само можна прикрашати кокосовою стружкою, дрібно натертим білим або темним шоколадом, горіховим борошном, дрібною кольоровою присипкою. Головне – присипка для прикрашання має контрастувати з тортом, аби візерунок було добре видно.
Діана ШЕПЕЛЬ.