Католицький світ на порозі одного з найвизначніших свят – Різдва Христового. Для одних це свято – насамперед символ віри. Для інших – можливість відпочити у родинному колі. Так чи інакше Різдво асоціюється з теплом затишку рідного дому, народженням нових надій і казковою атмосферою. І не останнє місце у створенні особливого настрою належить святковому столу. Тож сьогодні пропонуємо рецепт індички з чорносливом, яка чудово його доповнить.
Інгредієнти. Велика індичка, 700 г чорносливу, по 100 г вершкового масла та майонезу, олія, сіль, спеції, зелень – за смаком.
Спосіб приготування. Очищену і випотрошену індичку натріть зсередини та зовні сіллю і спеціями. Черевце і шию нафаршируйте вимоченим чорносливом і зашийте. Крила відігніть до спинки і зв’яжіть, ноги зв’яжіть попереду. Змастіть індичку майонезом, під шкірку покладіть вершкове масло. Викладіть її спинкою донизу на лист, змащений олією. Поставте у розігріту до 220 градусів духовку і запікайте, поливаючи індичку утвореним соком до готовності (приблизно 2 год., залежно від розміру тушки). Готовність перевірте, проколовши тушку – якщо виділяється сік із домішкою рожевого, значить птицю можна ще залишити у духовці.
Ефектним доповненням до ароматної індички з хрусткою скоринкою буде гарнір із різних овочів.
Діана ШЕПЕЛЬ.