Її можна додавати до домашнього сиру, сирників, млинців чи оладок. Крім того, ягоди без сиропу — чудова начинка для домашньої випічки: пирогів, пиріжків, булочок, тортів, тістечок. Спробуйте й ви!
- 500 г черешні
- 150 г цукру
- дрібка лимонної кислоти (або 1 чайна ложка соку лимона)
Ягоди для такого способу консервування обирайте пружні та зрілі. Оскільки в черешні мало кислоти, ми додамо в заготовку лимонної. До речі, її можна замінити соком лимона. Із зазначеної кількості продуктів виходить одна баночка 500 мл.
Черешню промити, трохи просушити, видалити кісточки. Вага черешні (500 г) вказана без кісточок. Засипати ягоди цукром (150 г) і додати дрібку лимонної кислоти. Прикрити посуд марлею та залишити на кілька годин, щоб ягоди пустили сік. Найкраще залишити черешню з цукром на ніч, якщо засипали ягоди ввечері. Якщо в кухні занадто спекотно, помістіть її в холодильник. Цукор розчиниться, а ягоди плаватимуть у сиропі. Перекласти черешню в стерилізовану банку, заливаючи сиропом, що утворився. На дно каструлі покласти тканину, поставити заготовку. Прикрити банку стерильною кришкою. Налити в каструлю воду по плічка банки. Поставити на вогонь, довести до слабкого кипіння і стерилізувати приблизно 10—15 хв. Потім дістати банку і закрити під ключ. Перевернути солодку заготовку денцем догори, укутати і дати повністю охолонути. Зберігати можна не тільки в підвалі, а й за кімнатної температури.
Ароматна, приємно солодка черешня в легкому сиропі вам сподобається.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.