Кабачкові оладки та соковиті деруни - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Кабачкові оладки та соковиті деруни

26 Травня, 2022
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Кабачкові оладки та соковиті деруни
0
Поділилося
94
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Рецепт кабачкових оладок із незвичною добавкою бринзи, яка надає солонуватості й пікантного сирного присмаку. Так знайома страва заграє новими барвами. Виходить 10 оладок середнього розміру.

  • 500 г кабачків
  • 150 г бринзи
  • 100 г борошна
  • 2 яйця
  • 1 столова ложка сметани
  • пів пучечка кропу
  • спеції за смаком (мелений перець чи сушений часник)
  • сіль (за смаком)

Соус:

  • 70 г сметани
  • 70 г натурального йогурту
  • 1—2 чайні ложки лимонного соку
  • сіль, чорний мелений перець і
  • спеції (за смаком)

Спочатку приготувати соус. Для цього змішати всі інгредієнти в невеликій ємності, поставити в холодильник. Кабачки натерти на великій тертушці, трохи посолити й залишити на 5—10 хв., щоб виділився сік. Ретельно віджати масу. Додати розкришену бринзу, яйця, сметану, дрібно нарізаний кріп, спеції. Посолити, поперчити. Перемішати, потім додати борошно і ще раз перемішати. На сковороду з розігрітою олією викладати масу. Смажити до рум’яності з обох боків. Подавайте оладки гарячими, доповнивши сметанним соусом.

СОКОВИТІ ДЕРУНИ

Багато хто любить і деруни, і оладки з кабачків. А якщо спробувати їх об’єднати?

  • 500 г картоплі
  • 300 г кабачків
  • невелика цибулина
  • 1 середнє яйце
  • 4 столові ложки борошна
  • маленький пучечок кропу
  • 1 чайна ложка солі
  • олія

Картоплю, кабачки (молоденькі можна не чистити) та цибулю натерти на тертушці для дерунів. Якщо виділилося забагато соку, злийте (тоді не доведеться додавати зайве борошно). Додати до маси яйце, борошно, подрібнену зелень і сіль. Усе ретельно перемішати, скуштувати на сіль. За потреби досолити — смаки у всіх різні. Смажити в розігрітій олії з обох боків до рум’яності. Готові картопляні оладки з кабачком подавати гарячими зі сметаною та свіжою зеленню. Хоча й в охолодженому вигляді вони теж дуже смачні — ніжні та ароматні.

Порада. Такі картопляні оладки можна приготувати з додаванням будь-яких овочів: підійде не тільки кабачок, а й гарбуз, морква, патисони. У будь-якому разі вийдуть дуже ніжні, м’які, соковиті, ароматні та смачні овочеві оладки (особливо зі сметаною).

Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.

Попередня публікація

У повню рослини не чіпайте

Наступна публікація

Горе втрати: що переживає людина у скорботі

Схожі публікації

Буряковий холодник
Кухонні університети

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Бісквіт королеви Вікторії
Кухонні університети

Бісквіт королеви Вікторії

3 Червня, 2025
Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню
Кухонні університети

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

2 Червня, 2025
Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025
Ароматне масло
Кухонні університети

Ароматне масло

29 Травня, 2025
Запіканка «Асорті»
Кухонні університети

Запіканка «Асорті»

28 Травня, 2025
Наступна публікація
Горе втрати: що переживає людина у скорботі

Горе втрати: що переживає людина у скорботі

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Пристовбурні кола потребують догляду

Пристовбурні кола потребують догляду

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Пристовбурні кола потребують догляду

Пристовбурні кола потребують догляду

6 Червня, 2025
Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

6 Червня, 2025
На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

6 Червня, 2025
Буряковий холодник

Буряковий холодник

5 Червня, 2025

Останні публікації

Пристовбурні кола потребують догляду

Пристовбурні кола потребують догляду

6 Червня, 2025
Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

6 Червня, 2025
На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

6 Червня, 2025
Буряковий холодник

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти