Рецепт кабачкових оладок із незвичною добавкою бринзи, яка надає солонуватості й пікантного сирного присмаку. Так знайома страва заграє новими барвами. Виходить 10 оладок середнього розміру.
- 500 г кабачків
- 150 г бринзи
- 100 г борошна
- 2 яйця
- 1 столова ложка сметани
- пів пучечка кропу
- спеції за смаком (мелений перець чи сушений часник)
- сіль (за смаком)
Соус:
- 70 г сметани
- 70 г натурального йогурту
- 1—2 чайні ложки лимонного соку
- сіль, чорний мелений перець і
- спеції (за смаком)
Спочатку приготувати соус. Для цього змішати всі інгредієнти в невеликій ємності, поставити в холодильник. Кабачки натерти на великій тертушці, трохи посолити й залишити на 5—10 хв., щоб виділився сік. Ретельно віджати масу. Додати розкришену бринзу, яйця, сметану, дрібно нарізаний кріп, спеції. Посолити, поперчити. Перемішати, потім додати борошно і ще раз перемішати. На сковороду з розігрітою олією викладати масу. Смажити до рум’яності з обох боків. Подавайте оладки гарячими, доповнивши сметанним соусом.
СОКОВИТІ ДЕРУНИ
Багато хто любить і деруни, і оладки з кабачків. А якщо спробувати їх об’єднати?
- 500 г картоплі
- 300 г кабачків
- невелика цибулина
- 1 середнє яйце
- 4 столові ложки борошна
- маленький пучечок кропу
- 1 чайна ложка солі
- олія
Картоплю, кабачки (молоденькі можна не чистити) та цибулю натерти на тертушці для дерунів. Якщо виділилося забагато соку, злийте (тоді не доведеться додавати зайве борошно). Додати до маси яйце, борошно, подрібнену зелень і сіль. Усе ретельно перемішати, скуштувати на сіль. За потреби досолити — смаки у всіх різні. Смажити в розігрітій олії з обох боків до рум’яності. Готові картопляні оладки з кабачком подавати гарячими зі сметаною та свіжою зеленню. Хоча й в охолодженому вигляді вони теж дуже смачні — ніжні та ароматні.
Порада. Такі картопляні оладки можна приготувати з додаванням будь-яких овочів: підійде не тільки кабачок, а й гарбуз, морква, патисони. У будь-якому разі вийдуть дуже ніжні, м’які, соковиті, ароматні та смачні овочеві оладки (особливо зі сметаною).
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.