Печиво з яскравою серединкою — маленьке, хрустке і щоразу різне, якщо міняти начинку та форму.
- 1 яйце
- 70 г цукрової пудри
- 110 г вершкового масла
- дрібка солі
- 200 г борошна
- дрібка ваніліну
- полуничне варення
У мисці змішати м’яке масло, цукрову пудру, ваніль і сіль. Додати яйце, ретельно перемішати. Всипати просіяне борошно й замісити тісто.
Пісочне тісто довго вимішувати не можна, бо печиво не буде хрустким. Щойно збереться в грудку — тісто готове. Покласти його в холодильник на 30 хв. Від тіста відділити невеличкі шматочки (10—12 шт. печива) та сформувати кульки. Викласти на деко, застелене пергаментом.
Щоб зробити ямки для начинки, скористайтеся маленькою чаркою або пластиковою кришечкою. Легенько притискати пісочні заготовки рукою, потім кришкою робити ямки. Викласти чайною ложкою тонкий шар варення.
Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 10—15 хв.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.