Використайте залишки картопляного пюре як основу для поживного сніданку — приготуйте оладки.
- 500 г картопляного пюре
- 1 невелике яйце
- 0,5 чайної ложки розпушувача
- 3—4 столові ложки борошна
- дрібка чорного меленого перцю
- сіль (за смаком)
- олія
- 5—6 стебел зеленої цибулі
Змішати картопляне пюре, яйце, подрібнену зелену цибулю та борошно, перемішане з розпушувачем. Посолити та поперчити. Добре перемішати. Дивіться на консистенцію — що густіше у вас пюре, то менше потрібно борошна. І навпаки, якщо вийшло рідке картопляне тісто, то поступово підсипте ще борошна. Тісто за консистенцією густіше, ніж на звичайні оладки. Смажити, викладаючи столовою ложкою на розігріту сковорідку з олією.
Порада: якщо у вас вийшло дуже густе тісто (залежить від того, наскільки густим було пюре), то вам буде зручніше формувати руками невеликі кульки, а потім розплющувати на коржики 1—1,5 см завтовшки, а для скоринки можна обкачати в борошні. Смажити з обох боків до золотавої скоринки. Вогонь має бути помірним, щоб добре пропеклися. Готові оладки викладати на паперовий рушник, аби позбутися зайвого жиру. Подавати гарячими зі сметаною.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.