Млинці з кропивою смакують зі сметаною, варенням чи медом. А хочете, зробіть несолодку начинку, згорнувши конвертиками. Краса!
- 500 мл молока
- 200 г борошна
- 2 яйця
- 50 г кропиви
- 3 столові ложки олії
- 2 столові ложки цукру
- 0,5 чайної ложки солі
- шматочок вершкового масла
Кропиву ретельно промити. Залити окропом на кілька секунд, воду злити — щоб зелень не була пекучою. Сильно віджати. Найзручніше робити тісто для млинців із кропивою у блендері. Закласти в чашу блендера кропиву, яйця, цукор і сіль. Подрібнити. Головне — ретельно подрібнити кропиву, щоб досягти однорідності кольору. Додати борошно, збити. Налити половину молока та подрібнити, щоб вийшло однорідне, густе тісто. Додати молоко, що залишилося, і знову збити до однорідності. (Якщо відразу влити все молоко, то утворяться грудочки). Влити олію без запаху, вмішуючи ложкою. Дати тісту «відпочити» 10—15 хв., завдяки цьому млинці вийдуть еластичними і не рватимуться. Тісто має бути рідким, як на звичайні тонкі млинці на молоці. Смажити на змащеній олією сковороді на не дуже сильному вогні, щоб млинці не надто зарум’янилися, а залишилися яскравого кольору. Готові млинці змастити шматочком масла.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.