Спробуйте оновити своє «зелене меню» за допомогою нашого перевіреного рецепта. До речі, таку страву ще називають зеленим борщем із кропивою.
- 1,5 л курячого бульйону
- 5 картоплин
- 1 середня морквина
- 1 середня цибулина
- пучечок кропиви
- 3 яйця
- пучечок петрушки
- 1 чайна ложка солі
- лавровий листок
- дрібка чорного меленого перцю
- шматочок вершкового масла
Свіжа кропива пекуча, тому для зручності роботи її потрібно підготувати. Налити у велику миску холодну воду та вимити кропиву від піску та інших забруднень. Злити холодну воду і залити свіжу кропиву окропом.
Буквально кілька секунд — і від пекучості не залишиться й сліду. Добре віджати зелень від рідини. Нарізати кропиву та свіжу петрушку доволі дрібно.
Яйця круто відварити. Бульйон поставити на вогонь. Моркву нарізати четвертинками кружечків, а цибулю — якомога дрібніше. Картоплю нарізати кубиками. В киплячий бульйон викласти моркву та лавровий листок. Варити 5—7 хв. Додати картоплю та цибулю, продовжити варити ще 10 хв. Яйця нарізати кубиком. Викласти їх у каструлю та варити все близько 2 хв. Наприкінці закласти кропиву з петрушкою, посолити, поперчити за смаком. Після закипання варити хвилину-дві й можна знімати з вогню. Додати шматочок масла.
Закрити каструлю кришкою, дати супу настоятися 5—7 хв. і можна подавати. Найкраще смакує зі сметаною.
Овочевий суп на курячому бульйоні з яйцями та кропивою виходить дуже смачним, ароматним і вітамінним. Мало хто здогадається, яка саме зелень у цій страві.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.