Щоб уникнути переїдання - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Краса та здоров’я Здорові будьмо

Щоб уникнути переїдання

24 Грудня, 2021
in Здорові будьмо, Рекомендоване
0
Щоб уникнути переїдання
0
Поділилося
54
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

У новорічну ніч організму людини доводиться нелегко: порушення режиму сну, велика кількість їжі й алкоголю. Не дивно, що наступного дня багато хто почувається не найкраще. Однак неприємних наслідків, зокрема переїдання, можна уникнути, якщо дотримуватися простих правил.

1. Не сідайте за стіл голодним.
Новий рік – не привід ламати режим дня і морити організм голодом у передчутті святкових ласощів. Як і завжди, день потрібно почати з поживного сніданку, продовжити таким саме обідом, а за годину–півтори до застілля зробити легкий перекус із овочів або кисломолочних продуктів.

2. Замініть майонез корисними соусами.
Щоб допомогти шлунку та печінці, замініть жирний важкий майонез більш здоровими й легкими заправками. З ними салати будуть такими ж смачними, а шкоди для організму – жодної. Рецептів дієтичних соусів для салатів дуже багато, а готувати їх легко та швидко.

3. Почніть із гарячого.
Застілля зазвичай починається з салатів, що не дуже корисно для шлунка: багатокомпонентна їжа, приправлена жирним майонезом, перетравлюється довго й важко. Поруште цю традицію і почніть вечерю з гарячого: нехай шлунок заповнить здоровіша їжа, залишивши менше місця для шкідливої. Найкраще підійдуть нежирні індичка, курка чи риба. Риба особливо корисна: ненасичені кислоти й вітаміни D і E, що містяться в ній, борються з вільними радикалами, які при вживанні алкоголю утворюються в організмі особливо активно.

4. Більше овочів.
За столом надавайте перевагу свіжим, тушкованим або запеченим овочам – болгарському перцю, томатам, огіркам. У них міститься клітковина, яка допомагає засвоєнню інших продуктів. Картопля теж дуже корисна: вона послужить сорбентом для алкоголю. Більше того, дієтологи радять скоригувати раціон уже за кілька днів до свята, включивши в меню більше овочів.

5. Використовуйте маленькі тарілки.
Велика тарілка – це своєрідна психологічна пастка: порожній простір завжди хочеться заповнити їжею. Використовуйте невеликий посуд: коли тарілка наповнена до країв, мозок отримує сигнал, що їжі достатньо й незабаром настане насичення.

6. Їжте повільно.
Спілкування й алкоголь відволікають від процесу їжі та притуплюють почуття насичення – в результаті людина не помічає, що вже наїлася. До того ж складно втриматись від зайвого шматочка, коли перед очима стільки апетитних закусок. Не поспішайте: новорічне гуляння зазвичай триває довго, тому буде час
скуштувати всі страви. Їжте усвідомлено та повільно, смакуючи й ретельно пережовуючи кожен шматочок. Намагайтеся відчути момент, коли вже наїлися, і зупиніться. У крайньому випадку, якщо тягне щось пожувати, можна поласувати фруктами.

7. Робіть перерви.
Довге сидіння за столом просто зобов’язує щось жувати та пити, навіть коли людина вже не голодна. Тому якнайчастіше робіть перерви: танцюйте, влаштуйте рухливі ігри або прогуляйтеся на вулиці. Свіже повітря та рух прискорять метаболізм.

8. Десерти залиште на ранок.
Хоч би яким спокусливим був новорічний десерт, зберіть свою волю в кулак і залиште його для ранкового чаювання: шлунку, якому й так доводиться нелегко цієї ночі, зовсім ні до чого додаткове навантаження у вигляді бісквіта та жирних кремів. Ну, а якщо зовсім несила відмовитися від смакоти, хоча б потанцюйте або погуляйте годину-другу після основної трапези, щоб їжа перетворилася на енергію, а вже потім приступайте до солодкого.

Якщо все ж таки переїли – не звинувачуйте себе. Адже їжа повинна бути не тільки корисною, а й приносити задоволення.

Руслан ВЛАСЕНКО.

Попередня публікація

Програма медичних гарантій. Про безкоштовні послуги, лікування, на які можуть розраховувати українці

Наступна публікація

Простирадло з підігрівом -- велика грілка

Схожі публікації

Судинна пухлина: чим небезпечні червоні вузлики на шкірі
Здорові будьмо

Судинна пухлина: чим небезпечні червоні вузлики на шкірі

16 Травня, 2025
Сила волі: як її виховати і зберегти
Здорові будьмо

Сила волі: як її виховати і зберегти

15 Травня, 2025
Тетяна І Сергій Сили: «Разом ми — сила!»
Постать

Тетяна І Сергій Сили: «Разом ми — сила!»

15 Травня, 2025
Запалення лицьового нерва: чому виникає та як боротися
Здорові будьмо

Запалення лицьового нерва: чому виникає та як боротися

14 Травня, 2025
Буваючи на природі, не забувайте про кліщів!
Здорові будьмо

Буваючи на природі, не забувайте про кліщів!

13 Травня, 2025
5 порад для здоров’я печінки
Здорові будьмо

5 порад для здоров’я печінки

9 Травня, 2025
Наступна публікація
Простирадло з підігрівом — велика грілка

Простирадло з підігрівом -- велика грілка

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка

Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка

Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка

16 Травня, 2025
У травні ще є час посіяти багаторічні овочі

У травні ще є час посіяти багаторічні овочі

16 Травня, 2025
Судинна пухлина: чим небезпечні червоні вузлики на шкірі

Судинна пухлина: чим небезпечні червоні вузлики на шкірі

16 Травня, 2025
Коли догляд за дитиною зараховують до страхового стажу

Коли догляд за дитиною зараховують до страхового стажу

16 Травня, 2025

Останні публікації

Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка

Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка

16 Травня, 2025
У травні ще є час посіяти багаторічні овочі

У травні ще є час посіяти багаторічні овочі

16 Травня, 2025
Судинна пухлина: чим небезпечні червоні вузлики на шкірі

Судинна пухлина: чим небезпечні червоні вузлики на шкірі

16 Травня, 2025
Коли догляд за дитиною зараховують до страхового стажу

Коли догляд за дитиною зараховують до страхового стажу

16 Травня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти