Хрумка рум’яна скоринка та ніжна, м’яка серединка. Цю ароматну запечену картоплю по-селянськи ви полюбите з першого разу! Бульби бажано обирати однакового розміру, щоб рівномірно запікалися.
На 1 кг картоплі:
- 4 столові ложки олії
- 1 чайна ложка меленої паприки
- 1 чайна ложка сушеного часнику
- 0,5 чайної ложки куркуми
- неповна чайна ложка солі
- чверть чайної ложки чорного свіжомеленого перцю
Підготувати ароматну суміш: у невелику мисочку налити олію без запаху. Додати паприку, часник, куркуму, сіль і перець. Перемішати до розчинення солі. Картоплю почистити (за бажанням, можна готувати і в шкірочці). Розрізати на 4 частини, щоб вийшли однакові часточки. У каструлі довести до кипіння пару літрів води. Закласти картоплини й варити не більше 3—4 хв. після повторного закипання. Воду повністю злити.
До картопляних часточок додати маринад, покрутити каструлю, щоб ароматна суміш вкрила скибочки. Деко застелити папером для випічки й розкласти скибочки на відстані одна від одної. Запікати в попередньо розігрітій до 210—220 градусів духовці близько 20—25 хв. Щойно зарум’яниться, можете перевірити готовність. Шкірочка має стати рум’яною і хрумкою, а м’якоть — ніжною.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.