Кабачки в клярі — просто смакота, всередині найніжніша м’якоть, а зверху рум’яна скоринка. У кляр для аромату можна додавати будь-яку зелень, часник, спеції.
- 2 молодих кабачки
- 2 яйця
- 100 мл кефіру
- 3—4 столові ложки борошна
- сіль за смаком
- 2 зубчики часнику
- олія (для смаження)
- борошно (для обкачування)
Кабачки зі шкірочкою нарізати скибочками. Нарізати потрібно якомога тонше (0,5 см), в іншому разі кляр швидко просмажиться, а всередині вони залишаться сирими. Посолити, додати пропущений через часничницю часник. Усе перемішати та залишити, щоб пустили сік. Для кляру в миску вбити яйця, додати кефір (можна й кисле молоко), посолити. Поступово всипати борошно. За консистенцією кляр виходить, як густа сметана. Кабачки обкачати в борошні, потім занурити в кляр. Смажити в розігрітій олії на помірному вогні, щоб серединка просмажилася (по 3 хв. з кожного боку). Викладати на паперовий рушник.
ПОРАДИ:
✔ для прискорення процесу приготування можна не обкачувати кожну скибочку окремо, а викласти кабачки в пакет, засипати борошно та потрясти. Воно рівномірно покриє кожну;
✔ можна додати в кляр тертий сир. Тоді скоринка буде ще більш ситною і хрусткою;
✔ також для хрусткості в кляр додають 1 чайну ложку крохмалю і перемішують, щоб не було грудочок.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.