Якщо вас лякає наявність сирого яйця в домашньому майонезі, рекомендуємо приготувати його на молоці. Робити такий соус простіше, ніж сходити за ним у магазин. За смаком виходить таким саме, як і класичний.
- 50 мл молока (від 3,2%)
- 100—120 мл олії (без запаху)
- 0,5 чайної ложки готової гірчиці
- чверть чайної ложки солі
- чверть чайної ложки цукру
- чайна ложка соку лимона
Влити в чашку олію. Додати молоко. Збити занурювальним блендером до утворення густої маси (менше хвилини). Дивіться на консистенцію — спочатку можна влити 100 мл олії, якщо майонез недостатньо густий, додати ще 20 мл. Саме від кількості олії залежить густота. Потім додати гірчицю, сіль, цукор. І потроху вливати лимонний сік, збиваючи блендером. Спробуйте на смак.
Якщо хочете приготувати більше, кількість інгредієнтів можна подвоїти. Виходить доволі густий майонез. Основа — молоко й олія, їх беруть 1:2 (олії більше). Добавки — за смаком. Але будьте обережні, їх потрібно вводити потроху, щоб не зіпсувати смак соусу.
На основі цього майонезу можна зробити й інший соус, наприклад, часниковий або із зеленню. Експериментуйте на здоров’я. Гарантуємо, що цей майонез у вас вийде.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.