У капусті, запеченій у духовці, суцільні плюси: не треба дрібно шаткувати, тушкувати з олією, постійно помішуючи. Просто нарізаємо великими шматками, доповнюємо улюбленими спеціями та запікаємо пів години в духовці. Усе! Смачний гарнір до м’ясних страв готовий!
- Середня головка капусти
- 2 чайні ложки солодкої меленої паприки
- 2 чайні ложки часникового порошку
- 4 столові ложки олії
- сіль (за смаком)
- чорний мелений перець (за смаком)
Качан капусти нарізати «шайбами» близько 3 см завтовшки. Важливо, щоб усе листя добре трималося. Так після запікання шматки залишаться цілими і не розпадатимуться. Кожен шматок розрізати навпіл. Форму для запікання змастити олією (в інгредієнтах не вказана). Розтерти в мисці олію з сіллю та спеціями. Добре втерти суміш у шматочки капусти, щоб були повністю нею вкриті. Можете використовувати будь-які спеції та приправи на свій смак: хмелі-сунелі, карі, свіжий подрібнений часник, соєвий соус тощо. Поставити капусту в розігріту до 200 градусів духовку на 30—35 хв.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.